Maak kennis met het team

Rutger
van der Wal

Maak kennis met het team: Rutger van der Wal

Mijn naam is Rutger van der Wal.  Ik woon in Sneek, ben getrouwd en heb twee kinderen. Dit jaar ben ik al 25 jaar werkzaam in de beddenbranche. Het contact met de klanten en de afwisseling van de werkzaamheden die de winkel met zich meebrengt vind ik echt het leukste aan dit werk. Ik ben, na het afronden van de MDS, door mijn vader in dit vak terechtgekomen. Mijn vader was namelijk al vele jaren werkzaam in de detailhandel en beddenbranche.

Vertel eens, hoe is dat dan begonnen?
Het begon voor mij doordat ik op de zaterdagen meehielp met de montage van bedden en kasten en het leggen van tapijt etcetera. Zo leerde ik in het begin alle kneepjes van het vak en groeide ik de winkel in als adviseur. Voordat ik bij Homan Slapen ben gaan werken, heb ik 10 jaar hoofdzakelijk in Noord-Nederland als accountmanager voor verschillende beddenfabrikanten gewerkt. De overige 15 jaar heb ik voor andere beddenspeciaalzaken gewerkt.

Wat vind je zo leuk aan je werk? 
Ik probeer van ieder advies en iedere verkoop een succesverhaal te maken, zodat zowel de klant als ik tevreden zijn. Soms zijn klanten zo blij met de aankoop van hun nieuwe bed (omdat ze zo lekker slapen en goed uitgerust wakker worden), dat er af en toe een taart of een bos bloemen wordt gebracht. Zoiets geeft wel echt voldoening.

Heb je een favoriet onder de beddenmerken?
Ik heb niet een favoriet merk. Elk merk heeft zo zijn eigen goede eigenschappen, die je kunt toepassen aan de wensen van de klant. Immers, geen mens is gelijk en iedereen heeft andere slaapbehoeftes. Het maakt voor mij ook niet uit welk merk ik adviseer, als het maar bij de wensen van de persoon past.

Hoe slaap je zelf? Ben je een snoozer?
Ik slaap zelf over het algemeen goed en meestal word ik wakker voordat de wekker gaat. Zodra ik wakker ben ga ik ook direct mijn bed uit, ik ben absoluut geen snoozer. Als je goed uitgerust bent, hoef je naar mijn mening ook niet te snoozen. Voor mijn nachtrust is regelmaat belangrijk en natuurlijk een goed bed. Mijn belangrijkste slaaptip is dan ook: regelmaat in je slaapritme, want dit zorgt voor een goede nachtrust. Dus op dezelfde tijd naar bed gaan en weer opstaan.

mei 14, 2018 | Nieuws