pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me

Een winterdepressie.. die kennen we allemaal

Na zonneschijn
komt regen

Na zonneschijn komt regen

Een winterdepressie.. die kennen we allemaal. Heb je er zelf geen last van, dan ken je wel een collega die tijdens de wintermaanden niet te genieten is. Zo’n collega die je het liefst een enkele reis naar een warm, tropisch eiland cadeau doet. En dat is begrijpelijk, want wat is er erger dan rillend van de kou wakker worden in het donker? Op je werk verschijnen in het donker en.. thuiskomen in het donker. De wekker een klap verkopen, omdraaien en verder slapen, dát is wat je wil.

Nee, dan liever de zomer. Lange avonden op het terras, de warmte op je huid, wakker worden met de zon op je gezicht en licht… heel. veel. licht. Gelukkig is het bijna 21 juni, de langste dag van het jaar.

Maar dit geldt niet voor iedereen. Er zijn mensen die hun glas bruisende Cava in de zon liever inruilen voor een kop thee met de koekjestrommel in bed, een sexy rokje inruilen voor een joggingpak en mensen die bij iedere vrolijke, fluitende fietser die ze tegenkomen in de ochtend, een paraplu in de spaken willen drukken. Ja, het bestaat echt: maak kennis met de zomerdepressie. 0,1 procent van de Nederlands heeft last van sombere gevoelens tijdens de zomer.

Dit heeft onder andere te maken met een gebrek aan slaap. De langste dag klinkt heerlijk, maar lijnrecht hier tegenover staat de kortste nacht. Doordat het langer licht is, slaap je minder goed en daarnaast blijven je vaak langer op, terwijl de wekker wel op dezelfde tijd gaat. Het gevolg? Slaapgebrek. En weinig slaap, ja, daar worden we chagrijnig van. Hoe kom je dan toch de zomerperiode door?

De adviezen zijn misschien vanzelfsprekend, maar ze werken wel. Slaap met een slaapmasker, zorg voor een donkere slaapkamer en neem een wijntje minder op terras. Want van teveel alcohol kan je ook niet echt lekker slapen. Daarnaast is een goed bed, het juiste beddengoed en een lekker kussen natuurlijk een must. En daarvoor kan je dan weer bij ons terecht.

Maar werkt dit allemaal niet? Dan zit er maar één ding op: omdenken die handel. Spring je bed uit en maak die verrekte to-do list af. Of ga eindelijk je goede voornemen om te gaan hardlopen eens waarmaken. Dat had je jezelf tenslotte op 1 januari al beloofd. Of maak een uitgebreid ontbijtje voor jezelf of je gezin. Maak er wat van!

En voor de mensen met een zomerdepressie: Stay strong! Want je weet het: na zonneschijn komt regen… eh, andersom.